Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 17:00)

Oversluiten en overlijdensrisicoverzekering (ORV)

Verpand je ORV aan je nieuwe geldverstrekker

Hypotheekrente vergelijken
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Hoe zorg je ervoor dat je overlijdensrisicoverzekering (ORV) verpand wordt aan je nieuwe hypotheekverstrekker?

Je gaat je hypotheek oversluiten en ook bij je nieuwe hypotheek is een ORV verplicht. Tijdens het oversluiten moet je ervoor zorgen dat je ORV verpand wordt aan je nieuwe hypotheekverstrekker. Maar hoe gaat dit in zijn werk?

Wanneer moet de verpanding in gaan?

Het is belangrijk dat de verpanding op het juiste moment overgaat van de oude naar de nieuwe hypotheekverstrekker. Je oude hypotheek moet namelijk tot op het laatste moment afgedekt zijn. In de verklaring staat dat op het moment dat je oude hypotheek wordt afgelost, de verpanding overgaat naar de nieuwe geldverstrekker. Op die manier zijn de hypotheken allebei afgedekt.

Hoe zet je de verpanding over naar je nieuwe geldverstrekker?

Om je ORV over te zetten naar je nieuwe geldverstrekker, heb je een verklaring nodig van de verzekeraar. In de verklaring van je verzekeraar moet staan:

  • Dat de verzekering verpand wordt aan de nieuwe geldverstrekker;
  • Op het moment dat je oude hypotheek is afgelost.

In het renteaanbod kan je vinden wat de naam is van de partij waar de ORV aan verpand moet worden. De naam van de geldverstrekker en de partij waar je ORV aan verpand moet worden, kunnen van elkaar verschillen. Zorg ervoor dat dit klopt. De nieuwe geldverstrekker zal tijdens het beoordelen van je hypotheekaanvraag vragen om de verklaring van de verzekeraar.

Let op!

De polissen van ORVs zijn de afgelopen jaren een stuk goedkoper geworden. Het is mogelijk dat het in jouw geval goedkoper is om een nieuwe verzekering af te sluiten, in plaats van om je oude verzekering te verpanden. Reken dit na!