- Berekenen
- Woonsituatie
- Advies
-
Rente + Hypotheek
- Hypotheekrente
- Hypotheek
- Vormen hypotheek
- Over ons
- Mijn Dossier
- Berekenen
- Woonsituatie
- Advies
- Rente + Hypotheek
- Over ons
- Mijn dossier
Alléén bij Hypotheek24: Gratis Makita boor bij je hypotheek mét advies in de actieperiode. Lees verder
Plan binnen 2 minuten een gratis oriëntatiegesprek, ook in de avond zijn wij open!
Via onze handige app deel je veilig jouw data vooraf aan het gesprek!
Kijk samen met jouw persoonlijke hypotheekadviseur of de hypotheekwens haalbaar is.
Je bent al eigenaar van een koopwoning en je wilt een nieuw huis kopen, dan maakt je een ‘doorstromer’. Eigenlijk is iedereen die al eens een hypotheek heeft afgesloten een doorstromer. Waarschijnlijk heb je een flinke overwaarde op de verkoop van je huidige woning, wat dat betekent voor de aankoop van je nieuwe huis lees je hier!
Behoud je de hypotheekvorm die je hebt op je huidige woning? Of ga je voor een andere vorm kiezen? Er zijn verschillende mogelijkheden afhankelijk van wanneer je huidige hypotheek is afgesloten. Voor, of na 1 januari 2013.
Als je een aflossingsvrije hypotheek hebt, mag je deze zo houden. Ook als je een nieuw huis koopt. Koop je een duurder huis? Dan moet je voor het stuk hypotheek dat je extra afsluit wel direct aflossen. Dit betekent dat je deels een aflossingsvrije hypotheek kunt behouden, en deels een lineaire of annuïteitenhypotheek afsluit.
Iedereen die een hypotheek afsluit vanaf 1 januari 2013 moet direct starten met aflossen. Het maakt niet uit of je al een hypotheek hebt of niet.
Heb je jouw eigen woning verkocht, maar is de overdracht pas nadat je de sleutels krijgt van jouw nieuwe huis? Dan kan het zijn dat je de middelen niet hebt om je huis helemaal te betalen bij het passeren. Een overbruggingshypotheek biedt uitkomst. Deze vraag je bij je hypotheekverstrekker aan om de periode van de aankoop van jouw nieuwe huis naar de overdracht van je huidige woning te overbruggen. Je hebt dan tijdelijk dubbele lasten. Dat je deze dubbele lasten kunt betalen moet je wel duidelijk kunnen maken bij de bank.
Op het moment dat je jouw huis hebt verkocht, kan het zijn dat je nog een stukje hypotheek over hebt. Dat heet een restschuld. Dit kun je gewoon meenemen in je nieuwe hypotheek maar let wel op, als je van de Nationale Hypotheek Garantie gebruik wilt maken is dat niet altijd mogelijk. Als je jouw hypotheek al volledig hebt afgelost is er natuurlijk niets aan de hand.