Wat is een renteaanbod?
Tijdens je hypotheekaanvraag zijn er verschillende documenten die je ontvangt van de geldverstrekker. Een daarvan is het renteaanbod, ook wel de voorlopige offerte genoemd. Het is een voorlopige offerte omdat je in de loop van je aanvraag ook nog een definitieve offerte zult ontvangen van de geldverstrekker. Hoe dat precies zit leggen wij je uit, evenals alle andere informatie die je moet weten over het renteaanbod!
Welke gegevens staan er in het renteaanbod?
In het renteaanbod staan veel verschillende gegevens. Je kan hier onder andere in vinden:
- Wie jij bent;
- Bij welke geldverstrekker de hypotheek is aangevraagd;
- Welke hypotheekvorm je kiest;
- Hoe hoog je hypotheeklening is;
- Voor welke woning de hypotheek wordt verstrekt;
- Of je NHG hebt of niet;
- Wat de hypotheekrente is;
- Welke rentevaste-periode je hebt gekozen;
- Het Jaarlijks Kosten Percentage (JKP);
- Welke documenten de geldverstrekker nog meer nodig heeft voor het vervolg van je aanvraag.
Het is belangrijk om alle informatie in het renteaanbod goed te controleren en of alles juist is. Op basis van deze gegevens wordt je hypotheek verder geregeld.
Welke documenten moet je aanleveren om het renteaanbod te kunnen ontvangen?
Om het renteaanbod te kunnen ontvangen hebben wij verschillende documenten nodig. Op deze pagina kan je lezen om welke documenten het gaat. Als je je aanvraag gestart bent, kan je de documenten uploaden in stap 3. Zodra we deze documenten gekeurd hebben en we de betaling ontvangen hebben, vragen we het renteaanbod voor je aan.
Wanneer krijg je het renteaanbod?
Je ontvangt het renteaanbod in stap 7 van je online hypotheekaanvraag. In je persoonlijke dossier kan je het renteaanbod downloaden samen met de financieringsopzet.
Let op: als je het renteaanbod hebt ontvangen, dan is je hypotheek nog niet rond. Je hypotheek is rond als de geldverstrekker het finaal akkoord heeft gegeven. Je moet hiervoor documenten aanleveren die in stap 8 worden opgevraagd. Wij keuren deze documenten en daarna sturen we je dossier naar de geldverstrekker toe. De geldverstrekker keurt je dossier door middel van twee keuringen. Als deze twee keuringen goed zijn, wordt de definitieve offerte uitgebracht.
Wanneer wordt het finaal akkoord gegeven?
Het finaal akkoord wordt gegeven nadat je de definitieve offerte (bindende offerte) hebt doorgenomen en ondertekend hebt. De definitieve offerte ontvang je via de e-mail. Neem het document door en zet je handtekening er onder. Vervolgens kan je het uploaden in je persoonlijke dossier en wij sturen het document door naar de geldverstrekker. Die kijkt of de definitieve offerte ondertekend is en brengt vervolgens het finaal akkoord uit. Je hypotheek is dan helemaal rond en je kan naar de notaris toe!