Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Hypotheek24 helpt!

Bekijk hier de meest gestelde vragen met uitgebreide hypotheekinformatie. 

Hypotheek berekenen

Gratis oriëntatiegesprek

Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Voor doorstromers

Meestgestelde vragen

» Is het ook mogelijk een overbruggingskrediet via hypotheek24.nl te verkrijgen?

Via Hypotheek24 kan je ook een overbruggingshypotheek afsluiten. Neem je advies via ons af? Dan zijn de kosten voor het regelen van het overbruggingskrediet inbegrepen. Ga je de hypotheek zelf regelen? In dat geval rekenen wij 300,00 euro bovenop het normale tarief..

Om de mogelijkheden te bespreken, kan je hier een gratis kennismakingsgesprek inplannen.

» Hoe kan ik een hypotheek invoeren met meerdere leningdelen?
Als starter is het op dit moment via de website nog niet mogelijk om een combinatiehypotheek aan te vragen. Zou je dit wel willen dan kun je hiervoor contact met ons opnemen.
Doorstromers en oversluiters kunnen dit aangeven tijdens het aanvragen van de hypotheek. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.
» Is het ook mogelijk om het aflosvrije deel van mijn huidige hypotheek mee te nemen naar een nieuwe hypotheek voor een andere woning?
Ja, dat is mogelijk. Je behoudt hierbij de voorwaarden die nu gelden. Verhuis je naar een duurder huis en wil je je hypotheek verhogen dan moet je voor dit extra deel een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek afsluiten als je gebruik wilt maken van de hypotheekrenteaftrek. Daarnaast hebben de meeste geldverstrekkers de regel dat je maximaal 50% van de marktwaarde van de woning aflossingsvrij kan lenen.

Nog meer vragen

» Kan ik een hypotheek afsluiten als mijn huis nog te koop staat?
Via Hypotheek24.nl is het mogelijk om een hypotheek aan te vragen als jouw huis nog te koop staat. We hebben in dit geval wel een verkoopopdracht aan een makelaar nodig met daarin de verwachte verkoopprijs en verkooptermijn. Daarnaast moet je vaak voor een periode van 2 jaar kunnen aantonen dat je de dubbele lasten kan dragen. De regels hierover verschillen wel per geldverstrekker.
» Kan ik als doorstromer bij Hypotheek24.nl mijn huidige spaarhypotheek meenemen?
Nee, dat is bij ons niet mogelijk. Wat wel kan is de hypotheek oversluiten naar een annuïtaire, lineaire of aflossingsvrije hypotheek. Belangrijk om te weten is dat de maximale aflossingsvrije hypotheek 50% van de marktwaarde van de woning is.
» Is de aangifte 2012 benodigd voor het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek?
Ja. Om een nieuwe aflossingsvrije hypotheek af te sluiten, moet je kunnen aantonen dat je gebruik mag maken van het overgangsrecht. In de aangifte 2012 staat wat de hoogte van je eigenwoningschuld was op 31-12-2012. Heb je deze niet meer, dan kan je ook de jaaropgave van je hypotheekverstrekker met stand hypotheek per 31-12-2012 uploaden.
» Kan ik een hypotheek afsluiten met een restschuld?
Het is mogelijk om je restschuld mee te financieren in je nieuwe hypotheek. Deze rente is tijdelijk aftrekbaar. Helaas is het nog niet mogelijk om deze constructie via Hypotheek24.nl af te sluiten. Als je de restschuld met eigen middelen (spaargeld of een schenking) kunt aflossen, dan kan je je nieuwe hypotheek wel via Hypotheek24.nl afsluiten.
» Wat houdt het overgangsrecht in?
Het overgangsrecht is van toepassing op doorstromers of oversluiters die op 31-12-2012 een eigen woning hadden waar een hypotheek op rustte. Het recht houdt in dat je hypotheekrenteaftrek kan krijgen zonder dat je een annuïtaire hypotheek hoeft te hebben. Je heb dus ook recht op hypotheekrenteaftrek als je een aflossingsvrije hypotheek hebt.
» Wat is een overbruggingskrediet?
Een overbruggingskrediet is een lening die je tijdelijk afsluit als je oude woning nog niet verkocht is, maar je de overwaarde uit de verkoop van je oude woning wel nodig hebt om een nieuwe woning te kunnen kopen. Je kan ook een overbrugging afsluiten als je je oude woning wel al hebt verkocht, maar het passeren van de oude woning pas na het passeren van de nieuwe woning plaatsvindt. Klik hier voor uitgebreide informatie wat een overbruggingskrediet is.
» Kan ik een hypotheek voor een nieuwe woning afsluiten, als mijn huidige woning nog niet in de verkoop staat.
Nee, dit is niet mogelijk via Hypotheek24.nl. In het geval dat je een nieuwbouwwoning koopt, kan er eventueel een uitzondering gemaakt worden. Je moet dan wel eigen middelen beschikbaar hebben om aan te tonen dat je de dubbele lasten voor een lange periode kan betalen.
» Wat is overwaarde en wat je moet je hiermee dan?
Overwaarde ontstaat op het moment dat je je oude woning verkoopt tegen een hogere prijs dan de eigenwoningschuld. De eigenwoningschuld is de hoogte van het hypotheekbedrag dat nog open staat. Daarnaast moet je van de opbrengst van de verkoop van je oude woning ook de verkoopkosten kunnen betalen. De overwaarde uit je woning wordt ook wel eigenwoningreserve genoemd.

Als je na de verkoop van je woning, binnen drie jaar een andere woning koopt, moet je de overwaarde gebruiken bij de koop van je nieuwe woning. Dit wordt de bijleenregeling genoemd. Kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie over de bijleenregeling. Als je de overwaarde niet gebruikt, dan kan je over dat bedrag geen hypotheekrenteaftrek krijgen in de nieuwe hypotheek.

» Hoe breng ik mijn overwaarde in?
Als je de overwaarde wilt inbrengen in de nieuwe woning, is het belangrijk om te kijken of de overwaarde beschikbaar is op moment van passeren van de nieuwe woning. Heb je je oude woning al verkocht (inclusief passeren bij de notaris) voordat je de nieuwe woning aankoopt. Dan kan je overwaarde inbrengen als eigen middelen. Verkoop je de oude woning pas na het passeren van de nieuwe woning of staat de woning nog te koop? In dat geval heb je een overbruggingskrediet nodig. Klik hier voor meer informatie.
» Hoe toon ik aan dat ik de dubbele maandlasten kan betalen?
Als je een tijd lang twee woningen bezit (bijvoorbeeld omdat de oude woning nog niet verkocht is of omdat je een nieuwbouwwoning aankoopt), heb je te maken met dubbele maandlasten. Je moet zowel de hypotheek van de oude als de nieuwe woning betalen. In deze situatie zul je moeten kunnen aantonen dat je voldoende spaargeld hebt om deze periode te overbruggen. Voor welke periode je precies dubbele maandlasten moet inplannen, verschilt per geldverstrekker. Plan een kennismakingsgesprek met ons in om de mogelijkheden te bespreken.

Heb je je vraag niet niet kunnen vinden?